Ulkomaan opintomatkat

Olemme perinteisesti tehneet ulkomaan opintomatkan viestinnällisesti mielenkiintoiseen kohteeseen kerran vuodessa, tavallisesti syksyllä. Voit vaikuttaa matkakohteen valintaan esim. lähettämällä ehdotuksesi palautelomakkeella.

Opintomatkalla syyskuulaassa Kööpenhaminassa 9.—12.11.2016

Syksyn 2016 opintomatka alkoi suorastaan hyytävissä tunnelmissa, kun lunta oli tullut koko päivän taivaan täydeltä ja lentokonetta piti sulatella kentällä pidemmän aikaa. Perillä Kööpenhaminassa lumesta ei ollut onneksi tietoakaan ja välimatkat vierailukohteiden välillä tehtiin pääosin jalan ihanassa auringonpaisteessa.


Matkan teemoja olivat tällä kertaa erityisesti maahanmuutto ja digitalisaatio ja molemmista niistä saatiinkin paljon uutta tietoa.

Ensimmäinen vierailukohde oli maahanmuuttoministeriö (Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet), jossa saimme kattavan kuvan Tanskan nykyisin melko suoraviivaisesta maahanmuuttopolitiikasta. Kotouttamisen käytännöistä kuulimme puolestaan kaupungin viestijöiden vieraina Raatihuoneella sekä yhden luukun periaatteella toimivassa Kööpenhaminan Kansainvälisessä talossa (International House Copenhagen).

Kuulimme Raatihuoneella myös lapsiin ja nuoriin liittyvästä viestinnästä sekä somen roolista viestinnässä. Vierailu jäi mieleen myös viestintäjohtajan Greater Copenhagen -esityksestä, meille tarjotuista maittavista pannukakuista ja talon vahtimestarin eläväisestä taloesittelystä.

Monta kohokohtaa

Matkan ehkä tärkein anti liittyi kuitenkin tanskalaisten kykyyn kehittää julkisen hallinnon toimintoja digitalisaation avulla. Vierailu Digitalisaatiohallitukseen (Digitaliseringsstyrelse) oli monen mielestä selvästi yksi matkan kohokohdista.

Muita mieleenpainuneita elämyksiä olivat lounas hallintokorttelin Tårnet-ravintolassa, lauantain opastettu Borgen- eli Vallan linnake -kierros, tanskalaisten emäntien ja isäntien mukavuus ja rentous sekä tietysti tutustuminen mukana olleisiin kollegoihin.

Hyvää palautetta tuli myös vierailuista pääministerin kansliaan (Statsministeriet) ja ammattijärjestö Djøfiin, jossa meille tarjottiin runsaan ja maittavan luonaan lisäksi myös erinomainen tietopaketti viestijöiden ammatillisesta asemasta, koulutusmahdollisuuksista ja palkkauksesta Tanskassa.

Unohtaa ei tietenkään sovi myöskään tutustumista Vapaakaupunki Christianiaan, jossa oppaanamme toimi ehta oikea ex-hippi 70-luvulta.

Matkalle osallistui yhteensä 20 jäsentä ja oppaanamme toimi tanskan kielen kääntäjä ja kouluttaja Johanna Toivonen.

> Tutustu tarkemmin ohjelmaan (pdf in English) ja katso lisää kuvia

 

> Lue myös JAT:n aiempien vuosien opintomatkoista

Kommentti

Sinun tulee olla Julkisen alan tiedottajat ry:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Julkisen alan tiedottajat ry

Tietoja

 

© 2017   Created by JAT.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot