Avoimuus ja julkisuus julkisen alan organisaatioissa

Lahdessa 19.3.2015 pidetyssä vuosikokouksessa ehdotettiin kokoontumista myös avoimuuden ja julkisuuden teeman ympärille, ja asia päätettiinkin lisätä kuluvan vuoden toimintasuunnitelmaan.

Miten esimerkiksi avoimuuden käsite tulkitaan eri organisaatioissa, ja mitä se tarkoittaa valmisteltavissa asioissa? Miten ja missä tarkoituksessa asiaa on käsitelty sinun organisaatiossasi, ja mistä näkökulmasta haluaisit aihetta käsiteltävän jäsentapahtumassa?

Kerrothan myös, jos sinulle mieleen hyviä asiantuntijoita, joiden mielipiteisiin asiasta haluaisit tutustua lähemmin!

Katselukerrat: 276

Vastaa tähän

Vastaukset tähän keskusteluun

Hei, minäpä aloitan joillakin heitoilla:

- julkisuuslain vastuut ja velvoitteet: mitä ehdottomasti pitää tietää sekä ketkä kaikki organisaatiossa pitää kouluttaa ja miten

- reaaliaikaisuus (some) vrs. avoin viestintä, kuka viestii ensin ja miten reagoida tarvittaessa

- kuntalain mukainen yhtiöittäminen - mikä muuttuu/mikä on muuttunut

Myöhemmin lisää, kun tulee mieleen. Hienoa, että otitte kopin tästä! :)

Ja vielä median kohtelu:

- Tarkoittaako avoimuus tasavertaista viestintää kaikille medioille vai voiko sopia viestinnästä yksinoikeudella?

- Henkilökohtaiset mediakontaktit vs. kaikkea kaikille - onko tehty linjauksia erilaisesta viestintäpolitiikasta: tietyistä aiheista kaikille medioille sama tieto, toisista aiheista kohdistetusti

Kiitos Tiina keskustelunavauksesta!

Mielenkiintoinen kysymys tuo median tasavertainen kohtelu. Usein törmää siihen, että "konsultit" ja joskus media itsekin neuvoo kohdistamaan tiettyjä viestejä vain tietyille tiedotusvälineille. Reiluuden nimessä olen kuitenkin itse aina lähettänyt tiedotteet kaikille. Saako "soittaa perään" vain joillekin, vai pitääkö siitäkin valikoinnista pidättäytyä? Mitä sanotte muut siihen?

Sori. Päivi Kari täällä siis viestittelee, olin näköjään edelleen kirjautuneena tänne webmaster-tunnuksella. Nimi ja kuva jäivät siksi uupumaan. :)

Hyviä aiheita! Median tasapuolisesta kohtelusta: itse olen ajatellut, että selkeät uutiset tiedotteena yhtä aikaa kaikille, mutta hyvin voi soittaa perään vain valikoiduille toimittajille / medioille. Olisi tosi kiinnostavaa kuulla, miten avoimuutta ja julkisuutta on käsitelty muissa organisaatioissa, ja millaisia uusia toimintatapoja otettu käyttöön.

Avoimuutta sivutaan nyt myös JATin hallituksen kannanotossa, joka liittyy Viestinnän eettisen neuvottelukunnan julkaisemiin eettisiiin ohjeisiin.

Lue 20.9. julkaistu blogikirjoitus, ja jatka omalta osaltasi avoimuutta koskevaa keskustelua!

Saisiko blogin linkin tähän, en nyt osaa suunnistaa :)

Hei Anna,

Tässä linkki tuohon blogikirjoitukseen: http://jat.fi/profiles/blogs/julkisen-alan-viestijoita-ohjaavat-myo....

t: Eeva / JATin hallitus

Vastaa keskusteluun

RSS

Tietoja

 

© 2017   Created by JAT.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot